Logo Voet Installatietechniek

Smarthome

We krijgen vaak de vraag. Wat is domotica? Het is één van de redenen dat wij een domotica-showroom hebben. Als je domotica ziet en ervaart, gaat het namelijk pas echt spreken.

Smarthome installaties zijn een stijgende trend in de wereld van technologie en woningbouw. Met een smarthome systeem kun je je huis automatiseren en bedienen met behulp van een smartphone, tablet of computer. Dit biedt vele voordelen, zoals energiebesparing, verhoogde veiligheid en meer comfort.

Voordelen van een smarthome installatie

Letterlijk betekent domotica zoveel als huisautomatisering. We maken menselijke handelingen automatisch: dat is de kern van domotica. En ja, je hebt misschien al een beetje domotica in je huis. Wat denk je van de thermostaat die zelf voelt of je CV-ketel ingeschakeld moet worden? Geen domotica-thermostaat, maar wel een vorm van huisautomatisering. Denk ook aan de tijdklokken waarmee je tijdens je afwezigheid de verlichting laat aanspringen, om je huis een bewoonde indruk te geven. Dit zijn eenvoudige vormen van automatisering die al tientallen jaren oud zijn. Als we over domotica spreken, bedoelen we echter de opvolger van dit soort oplossingen. Een domotica-installatie is een centraal systeem in jouw woning. Compleet met software; een programma dat allerlei installaties in huis precies vertelt wat ze moeten doen. Hierdoor hoef je zelf bijna geen schakelaar meer aan te raken. Het lijkt wel alsof jouw huis jou begrijpt. Niet voor niets hoor je vaak de term "smart home".

Dit zijn domotica toepassingen

Ga eens na hoeveel apparaten, systemen en installaties je in huis hebt. Verlichting in alle ruimtes, verdeeld in verschillende zones, verwarming, zonwering, gordijnen, inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, audiosystemen, tuinberegening, enzovoort. Als je van jouw huis een smart home wilt maken, gaan wij voor jou die onderdelen slim programmeren. Ze gaan niet alleen op het juiste moment aan of uit. De mooiste toepassingen van domotica ontstaan als je apparaten en systemen onderling met elkaar laat communiceren. Als de gordijnen dichtgaan, gaat de sfeerverlichting aan en klinkt jouw favoriete ontspanningsmuziek uit de speakers. Als je gaat slapen, worden alle lichten uitgeschakeld en gaat de kamertemperatuur omlaag.

Het belang van domotica-advies

Hoe ver wil je gaan met domotica? Al jarenlang bedenken we voor klanten de meest ideale domotica toepassingen. We hebben veel klanten bediend die veel ambities hadden en zonder budgettaire beperkingen konden (ver)bouwen. Misschien behoor jij ook tot die mensen. Misschien droom je ook van een woning boordevol slimme technologie. Toch hebben de vele projecten die we hebben uitgevoerd, tot één belangrijke les geleid: keep it simple. Dat is de basis van ons advies. Als je zoveel mogelijk wilt automatiseren om te automatiseren, krijg je een domotica systeem dat de bewoners wel begrijpt, maar dat de bewoners zelf niet meer begrijpen. Bij opdrachtgevers die behalve ambitie ook visie hebben, kiezen we daarom voor slimme eenvoud: domotica toepassingen die verdeeld zijn in slechts een paar scènes, zoals een dag- en nachtscène.

Voet installatietechniek

Wil je meer informatie hierover en wil je zaken zoals domotica schakelaars en andere domotica toepassingen met eigen ogen zien? Je bent van harte welkom in onze showroom in Moerdijk.

laatste projecten

Benieuwd naar voorbeelden van ons werk of ervaringen van klanten met Voet Installatietechniek? Hier vind je een kleine greep uit de door ons gerealiseerde projecten.

Bekijk alle projecten
crossmenu